Quirijn en Quinten
 

Quirijn (L) en Quinten (R)
5 en 7 jaar, geboren te Venlo, zitten in groep 2 en groep 3 van basisschool Groeneveld in Venlo. Houden van rennen op de hei, fietsen, modder, computergames, zwemmen, duplo en vakantie. Hebben allebei een Pietendiploma. Quinten heeft ook nog z'n zwemdiploma A. Is nu bezig voor B.
 
Marjon Wiltenburg
42 jaar, geboren te Epe, studeerde Verpleegkunde en Pedagogiek, en is nu werkzaam bij de Welzijnsstichting Venlo, als beroepskracht van de Venlose Vrijwilligerscentrale. Houdt van man en kinderen, hardlopen, lezen en veel sociale contacten.
Marjon
Pepijn  
Pepijn
11 jaar, geboren in Den Helder, zit in groep 7 van basisschool Groeneveld, houdt van volleyballen, computers, computer games, lego, Star Trek en Star Wars.

 
Eva
14 jaar, geboren in Den Helder, zit op het Valuascollege in Venlo. Houdt van muziek, paarden, dansen, lekker luieren en kletsen met vriendinnen. Kan erg goed tekenen.

Eva
 

 
 
 
Michel van der Wal
39 jaar, geboren in Haarlem, studeerde Nederlands en Geschiedenis aan de Lerarenopleiding, daarna tijdje Rechten, nu werkzaam bij Océ-Technologies in Venlo, bij de afdeling Marketing Communicatie. Houdt van vrouw en kinderen, oude huizen, science fiction, (grafische) vormgeving en computers.
    Waarom hebben jullie stalberg.nl eigenlijk gemaakt? Wel, we zijn zo'n 10 jaar geleden naar Venlo verhuisd, alle familie achterlatend in andere delen van het land. Via telefoon, bezoek en email hebben we redelijk wat contact, maar al gauw was het idee voor een website geboren om alle familie, vrienden en kennissen beter op de hoogte te houden van de ontwikkelingen met ons huis (en met ons gezin). Daarnaast is de website natuurlijk een prachtige manier van documenteren, want als het huis klaar is, is de site klaar, en kunnen we er jaren later tot in elk detail nog van genieten.

Waarom begint iemand eigenlijk aan z'n project? Nou, we waren al een tijd op zoek naar een eigen huis, maar konden niet vinden wat we zochten. We vonden de buurt waar we woonden namelijk veel te leuk. De school waar onze kinderen naartoe gingen beviel ook uitstekend, zodat onze keuze beperkt was. Toen kwam huis Stalberg in de verkoop, en na een korte tijd van twijfel hebben we een bod gedaan, eigenlijk zonder dat we ons realiseerden wat het betekent om een monument te kopen.

     

We kochten huis Stalberg eind 1994. Vooral de voor onze begrippen grote hoeveelheid grond (1800 m2) en de vrije ligging spraken ons aan, naast natuurlijk de oeroude kelders, de sfeer, de geschiedenis en de geheimzinnigheid die het huis uitstraalde.

Wisten jullie wel hoeveel werk het zou worden? Nee. We wisten wel dat het veel werk zou worden, maar zoveel, nee, dat hadden we niet verwacht. Dat hebben we onderschat. Maar het kan nog veel erger! Hoewel dit een project is waarvan de meeste mensen bij de gedachte alleen al nachtmerries krijgen, wij kunnen het nu goed overzien en hebben het meeste prima in de hand. Nog even doorbijten, en dan is het af en kunnen we 'normaal' gaan wonen.

Jullie zijn dus eigenlijk een heel normaal gezin? Dat laat ik aan jou over ... Hieronder kun je zien hoe we eruit zien, wat we leuk vinden en wat we doen voor de kost. Oordeel zelf.