Op onze eerste versie van deze 'over de website' pagina vertelden we dat de website 'bewust eenvoudig is gehouden om gemakkelijk en snel te kunnen worden bekeken.'

Welnu, dat is hopelijk nog steeds waar, maar onze belofte over 'geen tabellen in frames' hebben we helaas niet waar kunnen maken. Sterker nog, om de site zo browser-onafhankelijk mogelijk te maken, gebruiken we nu bijna alleen nog maar tabellen.

We hebben de website wel
geoptimaliseerd voor 4.0 browsers of hoger.

Onze website in het klein


We hebben de website gemaakt met de volgende programma's:

 

MacroMedia Dreamweaver 4.0
Naar ons idee de beste HTML editor, voor deze toepassing dan
. Vooral de mogelijkheid om zowel grafisch als direct in HTML te kunnen schrijven en onwerpen is fantastisch en geeft je als auteur alle vrijheid...

 
Adobe Photoshop 6
Zondermeer het beste programma om foto's te bewerken en nieuwe (bitmap) graphics te maken. Retoucheren, kleuren verbeteren, roteren, bijwerken, uitsnedes maken, het kan allemaal met Adobe Photoshop.
 
ThumbsPlus 4.0
Om foto's en plaatjes snel te indexeren en terug te kunnen vinden. Dit programma kan overweg met (bijna) alle grafische bestandsformaten die tegenwoordig gebruikt worden. Indexeert naast plaatjes bijvoorbeeld ook lettertypes.
  UltraEdit
Een fantastische 'plain-text' en 'hex' editor, die we gebruiken om grotere HTML bestanden te bewerken. UltraEdit gebruikt een kleurcodering om HTML elementen van tekst te kunnen onderscheiden. Kan ook overweg met Unix en Macintosh tekst.

Alle foto's op onze website zijn gemaakt met digitale fotocamera's. We hebben er drie gebruikt.

Kodak DC-20
Onze eerste digitale camera. Een zeer eenvoudige camera, die toch al wel redelijke plaatjes maakte van maximaal 493 x 373 pixels met een 47 mm lensje. Hij wordt niet meer gemaakt.
Kodak DC-20
Olympus Camedia C-900 ZOOM
Niet onze digitale camera, maar die van onze welwillende buurman. Een prachtige camera, met een panorama-mogelijkheid en veel andere digitale effecten. Maakt foto's van maximaal 1280x960 pixels.

Op de site van Olympus vind je meer informatie over deze camera.
Olympus Camedia C-900 ZOOM
Sony Cybershot DSC F-505
Onze tweede digitale camera. Een geweldige camera met meer mogelijkheden dan we hier kunnen opnoemen. Twee dingen waren echter doorslaggevend: de resolutie van 1600x1200 pixels en de 35-190 mm zoomlens.

De camera wordt inmiddels niet meer door Sony gemaakt, maar is nog volop in de handel, voor een dikwijls zeer gunstige prijs.

Voor een onafhankelijk oordeel kun je op de site van Digital Photography Review kijken.

Sony Cybershot DSC F-505

Sony Cybershot DSC F-505V
Onze derde digitale camera. Een sterk verbeterde (kon dat nog?) versie van z'n voorganger, de F-505. Uiterlijk niet veranderd, intern des te meer.

Heeft een 3.3 megapixel CDD, ondersteunt TIFF formaat, 2240x1680 resolutie (via interpolatie), hoge kwaliteit MPEG filmpjes, volledige controle over sluitertijd (1/1000 - 4 sec) en diafragma (f/2.8 - f/16), macro tot 2cm van object, externe flitser, en natuurlijk nog steeds de ijzersterke 35-190 mm Carl Zeiss optische zoomlens.

Voor een onafhankelijk oordeel kun je op de site van Digital Camera Review kijken.

Sony Cybershot DSC F-505V