Op internet is er natuurlijk meer dan stalberg.nl te vinden over verbouwen en restaureren. Op deze pagina hebben we een aantal interessante en/of nuttige 'links' verzameld. Het is geen complete lijst, maar dat is ook niet de bedoeling. Links vind je de 'verplichte nummers, rechts vind je de 'leuke' links, plekken op het internet waar andere enthousiastelingen hun verbouwingservaringen tentoonstellen. Verhalen over vallen, opstaan, tegenvallers en meevallers. Of zoals een van hen me laatst schreef, "verbouwen is way of life ..."


Links die met restaureren te maken hebben zijn er niet in overvloed, maar de belangrijkste hebben we hieronder op een rijtje gezet. Als je zelf overweegt iets met monumenten te gaan doen, kijk eerst hier dan eens. De meeste van deze websites hebben zelf ook weer een uitgebreide lijst met 'links'.


Naast de verplichte nummers hiernaast (die overigens ook heel leuk kunnen zijn) zijn er nog andere plekken op het internet waar men aan het restaureren is, of gewoon aan het verbouwen. er zijn kennlijk meer mensen die hun verbouwingsverhaal op het internet kwijt willen ...

Monumenten.pagina.nl
  De bekende "startpagina" site heeft ook een monumenten-pagina. Met heel veel links, ook naar Stalberg.nl natuurlijk. Een aanrader!
Erve Zeldenrijk
Hoera!
We hebben mensen gevonden die minstens net zo gek zijn als wij. Kijk maar eens bij Erve Zeldenrijk!
 
Nationaal Restauratiefonds
  Ook een verplichte site voor iedereen die een monument bezit of overweegt er een te kopen. Vooral belangrijk voor de financiele afhandeling.
Verbouwen is leuk!
Etage verbouwen? Met vertraging en tegenvallers, maar nog steeds met humor en vol goede moed. Kijk hier maar eens voor een bijzonder leuke twee-talige website over eigentijds home-improvement.  
Monumentenhuis Limburg
  Over monumenten in Limburg en monumenten in het algemeen.
Kasteelruïne Born
Een kasteelruïne restaureren, da's pas een klus. Dit is een mooie, verzorgde website met veel informatie over het hoe en waarom van het restaureren van een ruïne(!).  
Monumenten Advies Bureau
  Een commerciëel bureau met hart voor de zaak. Voor duizend en een dingen die met monumenten te maken hebben. Wij hebben het bouwhistorisch onderzoek door hen laten uitvoeren.
Baukje en Keimpe
Huis verbouwen? Kijk dan eerst maar eens naar de ervaringen van Baukje en Keimpe ...  
Rijksdienst voor de monumentenzorg
  Een verplichte site voor iedereen die een monument bezit of overweegt er een te kopen.
 

Weet je nog een leuke link? Laat het ons even weten ...