Computer Idee (maart 2001)

Mailtje. Van Ester. Wat een leuke site! En of we wel wisten dat we tot "Beste Site" in de categorie "Kunst" (?) waren verkozen. Had ze gelezen in het computertijdschrift "Computer Idee", dat ook een website heeft. Nee, dat wisten we niet. Maar wel heel leuk! We krijgen maar liefst 5 van de 5 sterren.

Even later stuurt Esther ons de plaatjes en de tekst. Het is een heel lovend artikel. Lees zelf maar. Enne, namens het hele Stalberg team, hartelijk bedankt Ester!

Casa (februari 2001)

December. Telefoon. Of we een interview willen geven voor "Casa" een "sponsored magazine" van de Westland-Utrecht hypotheekbank. Gaat over wonen. Tuurlijk. De afspraak loopt mis: trein van de journaliste heeft vertraging. Marjon geeft het interview, ik geef enkele dagen later de originele foto's.

We krijgen het artikel van te voren, om even na te lezen. Prima! Heel leuk artikel, echt over het huis, de geschiedenis en de restauratie. Het grootste artikel tot nu toe.

Je kunt dit artikel ook downloaden
Dit artikel is beschikbaar in PDF, om het te lezen heb je dan wel Acrobat Reader nodig.

Als je Acrobat al hebt, dan kun je het meteen lezen.
Je kunt het ook downloaden als ZIP bestand (478 Kb).

Sorry, artikel nog niet op de site  
Zondagsnieuws
(oktober 2000)

Deel twee van de Zondagsnieuws-trilogie. We hopen dan ook vurig dat deel drie in het voorjaar zal verschijnen, met als kop: "Restauratie Huis Stalberg voltooid".

Rob Loupatty van het Zondagsnieuws trof me al slopend in de keuken aan. Ongeloof en verbijstering. "Is er wel wat gebeurd, eigenlijk?" was z'n eerste vraag. Maar natuurlijk, alhoewel dat niet zo duidelijk is als je zo binnenstapt.

Na een kleine rondleiding en uitleg werd het al wat duidelijker. Vooral het nieuws over de vertraging, dat vond hij interessant. En dat is te zien aan de kop.

De Telegraaf (augustus 2000)

Nét terug van vakantie, het is maandagochtend, telefoon. Met de Woonkrant van de Telegraaf. Ze vonden de website erg leuk en wilden er iets over schrijven.

Nou, dat vonden we geen probleem. Leuk! Of ik een hoge resolutie-foto wilde opsturen. Meteen gedaan ... En ja hoor, op woensdag 9 augustus stond het erin. Met een foto van 25 cm hoog! Allemachtig, da's pas een foto!

Op m'n werk heb ik die dag heel wat telefoontjes gehad: allemaal vrienden en bekenden die toevallig die foto hadden gezien. Veel email ontvangen ook, en weer allemaal leuke reacties.

Klik hier of op de foto hiernaast om het artikel te lezen.

VT Wonen (maart 2000)

Mijn moeder is erg enthousiast over ons huis, onze plannen en de website. Met haar iMac surft ze dagelijks van site naar site, maar ze begint en eindigt altijd bij ons.

'Dat moesten meer mensen doen', moet ze gedacht hebben voordat ze besloot het woonmaandblad VT Wonen te bellen. Vasthoudend als ze is hing ze niet op voordat ze een concrete toezegging gedaan hadden ...

Ja, en toen heeft men een klein artikeltje opgenomen in hun maandelijkse rubriek 'Agenda'. Vooral de titel vinden we leuk.

De Limburger (februari 2000)

Twan Mientjes van dagblad De Limburger had gehoord dat we aan het restaureren waren. Of we wilden meewerken aan een artikel waarin de website centraal zou staan. Natuurlijk, dat wilden we wel.

Twan was hier wat eerder dan afgesproken en trof me achter het beeldscherm, terwijl ik de laatste wijzigingen aan het invoeren was.

Gaandeweg het interview werd hij steeds enthousiaster. Dat enthousiasme komt duidelijk naar voren in het artikel dat twee dagen later in de krant verscheen.

Naar aanleiding van het artikel hebben we zo'n 4800 'bezoekjes' op de website gehad, die dag. Effectief middel, zo'n stuk in de krant ...

Klik op het artikel of hier om het te lezen.

De Limburger, feb. 2000
 
Zondagsnieuws, 1999 Zondagsnieuws (augustus 1999)

De verslaggever van het Noord-Limburgse Zondagsblad 'had gehoord' dat wij ons huis gingen verbouwen. Een bijzonder huis, zo had hij gehoord. En in het kader een een speciale woonbijlage zou een artikel over onze onderneming wel aardig zijn. Nou, wij wilden wel meewerken.

Twee dagen later is hij bij ons. Zichtbaar onder de indruk van de omvang van de onderneming neem ik hem mee door het huis. Bij het zien van de muren waar de pleisterlaag al vanaf is loopt hij hoofdschuddend mee, en later, tijdens het interview, probeert hij erachter te komen waarom iemand in hemelsnaam aan zoiets begint.
Ik realiseer me dat wij natuurlijk gewend zijn aan de soms beangstigende aanblik van de slechte plekken in ons huis. Het schokeffect is duidelijk zichtbaar... maar het werd een erg leuk artikel.

Klik op het artikel of hier om het te lezen.
Dagblad voor Noord-Limburg, 1985 Dagblad voor Noord-Limburg (augustus 1985)

Huis Stalberg is al eerder in het nieuws geweest. Dit artikel uit augustus 1985 (Dagblad voor Noord-Limburg) gaat eigenlijk helemaal niet over huis Stalberg, maar de foto is wel aardig. De ceder aan de rechterzijde voor het huis is inmiddels heel wat groter...

Zo groot, dat hij helaas zal moeten wijken.

Klik op het artikel of hier om het te lezen.
Dagblad voor Noord-Limburg
(april 1965)

In dit artikel met een bekend en nog steeds actueel thema, overigens, zie je het verschil tussen de 'bekende' foto uit 1910 en de onderste foto uit 1965.

Klik op het artikel of hier om het iets groter te zien.
Dagblad voor Noord-Limburg, 1965
RadioTelevisie